Sauna

Sauna

Saunat Finlandeze

POWATEC në bashkepunim me firmën e mirënjohur gjrmane  AREND realizon të gjitha llojet e saunave finalandeze, me forme standarte dhe me projekt të vecantë, të jashtëme dhe të brëndëshmë. www.arend.de

Ekzistojnë 2 lloje të saunave finlandeze: me sobë elektrike dhe me sobë druri.

Saunat me sobë elektrike ofrojnë mundësi për vende te vogla si sauna familjare ashtu edhe profesionale. Kontrolli elektronik I tyre është zgjedhja më e mirë në rast se dëshëroni një operim të shpejtë dhe të lehtë që nga jashtë saunës.

Saunat me sobë druri Ju lejojnë të ndjeni emocionet e kulturës së vërtetë të saunës finlandeze.

POWATEC ofron gjithashtu edhe të gjithë gamën e produkteve të saunave si gurë, orë me rërë, hygrometër, termometër etj.

Saunat me rreze infra të kuqe

Kabinat me rreze infra të kuqe lejojnë relaksin Tuaj për cdo hapsirë që keni në dispozicion. Nxehtësia në këto kabina vjen nga radiatorët e posacëm që prodhojnë një nxehtësi të gjatë dhe të thatë. Nxehtësia është e njejtë si ajo që prodhohet nga dielli, gjë që Ju siguron një ndjenjë relaksi.

Sauna dhe Shendeti Juaj

Efektet e saunave jane shume personale. Rekomandohet qe sauna te ushtrohet vetem ne rast se ndihesh mire me te. Duhet te merren masat ne rast te problemeve me tensionin apo kur keni problem me alkoolin apo drogat.

Ne sauna Ju mund te humbni 300 deri ne 500 kalori por nuk humbni ne peshe.Per te humbur ne peshe eshte me mire te ecesh.

Sauna te ndihmon ne aktivitet e dites. Rekomandohet marrja e lengjeve para dhe mabas saunes.

Nxehtesia e Saunes dilaton enet e gjakut dhe per rrjedhoje ul tensionin. Tensioni I gjakut ndikohet me shume nga kriperat se sa nga aktiviteti I saunes. Per personat me tensionin te ulet rekomandohet perdorimi i kujdesshem I saunes.

Sauna ndihmon ne pastrimin e toksinave nga trupi.

Periudha e qendrimit ne Sauna eshte nga 5 deri ne 10 min. Po ashtu edhe temperature eshte variabel sipas cdo personi. Lengjet qe humben nga djersitja ne sauna rekuperohen me shpejtesi me pirjen e tyre mbas saunes